perjantai 31. lokakuuta 2008

Eikä ees menny hilkulle ;)

EDIT: Parempi kuva ja lisäksi muutama "fakta" löytyy blogista

Leffaa kattoissa sain valmiiksi Pojalle tulevat steppi unisukat valmiiksi ja ku kerta leffan loputtua jäi vielä sadon korjuun aikaa nii pitihän ne tulla tänne vielä kirjaan ylös!

Tarkemmin sit päivän näöllä ihan "kohteessaan" kuvattuna, kun kameran patterit on ladattuina, langat pääteltyinä ja puntarilla käyneinä palataan asiaan siis sukkiin - mutta tässä nyt ensi esiintymisessän:

ISO KIITOS KAIKILLE SADONKERÄÄJILLE!!!!! Nyt jo sadon aikana on sattunut monen monta ihanaa, sukka oivallusta näkökenttään satoa katsastaessa. Ihan varmasti talven pimeinä iltoina täällä tulen seikkailemaan ja luulempa etten ole silloin(kaan) yksin!

Miun viimeinen sukka/tossuraportti

Eli vauvakokoa on tullut muutamat sukat.






Sitten tein tälläisiä tossukoita. Sain ohjeen yhdeltä rouvalta taannoin Priiman käsityötapaamisessa ja tässä nyt kolme mallia (muokkasin ohjetta paksummalle langalle) alkuun. Ennen joulua näitä tulee vielä lisää :-)



Nämä tekstit ja kuvat on ihan eri tavalla kuin halusin mutta toivottavasti saatte selvän mitä tarkoitan milläkin jutulla ;-)

viimeiset hillot


Viimeiset hillot tuli purkitettua jo eilen, hyvissä ajoin ennen satokauden loppua. :)
Ja nämähän on Virta-sukat kirjasta Punokset Puikoille. Lankana nalle, puikot nro 3. Lankaa meni yksi kerä, ihan pikku nöttönen jäi yli.
Kaikenkaikkiaan nämä olivat sukkasadon 18. jalanlämmitinpari! Enpä olisi uskonut näin paljon saavani aikaiseksi, varsinkin kun siinä sivussa on valmistunut muutama päänlämmitin ja lapasteluakin olen jo harjoitellut ennakkoon kolmien lapasten verran. Marraskuussa mut löytää kinnaskopasta.
Valmistuneet vielä eriteltyinä:
-13 paria lasten jalanlämmikkeitä, joista kolmet menee hyväntekeväisyyteen, yhdet oli huopatossut, kahdet vauvantossut, kolmet mallia Tuulan sukat ja loput perusmallia
-paraphernaliat
-virta-sukat
-varvassukat
-sniikkerit
-miesten perussukat

Loppuraportti


Koko satokauden aikana sain hillottua seitsemän paria. Olen enemmän kuin tyytyväinen loppusaldooni.

Viimeinen pari on tyttärelle. Lisää sukiasta blogissani.

Kiitos kaikille kanssa hilloajille sekä emolle ja oikein lämmintä loppuvuotta!


viimeiset parit


Tässä tämän tempauksen viimeiset sukat. Kaiken kaikkiaan neuloin 16 paria sukkia. Suunnitelmani oli neuloa erityisesti lasten sukkia. Niitä tulikin, mutta myös muutamat aikuisten.
Kiitos emännille ja kaikille mukana olleille.

Viimeinen pari ja yhteenveto

Tässä on viimeinen Sukkasatoparini tämän vuoden tempauksessa. Nämä valmistuivat eilen.


Jälleen kerran Junasukat. Juu, tiedän, malli on nykyään "julistettu" Tuulan sukiksi, mutta minulla on suuria vaikeuksia käyttää kys. nimeä. Minulle nämä ovat aina Junasukat. Tällä kertaa pari on pykälää suurempi kuin edelliset vol I-III, sillä nämä ovat hiukan paksumpaa lankaa eli maasto-Nallea ja neulottu 2,5 mm:n bambu-Addeilla. En ole määrittänyt kokoa vielä sen tarkemmin, mutta eivät nämäkään mitkään hehtaarisukat ole. :o) Painoa valmiilla parilla on 37 grammaa.

Tämänvuotinen saldoni Sukkasato-tempauksessa on 6 paria. Niistä neljä paria on näitä vauvakokoisia Junasukkia, jotka ovat menossa hyväntekeväisyyteen SPR:n kautta. Tikuttelin myös kaksi paria aikuisten sukkia. Olen ihan tyytyväinen saldooni; en pyrkinyt mihinkään ennätyksiin ja sain väännettyä hiukan langanjämiä mutkalle. :o) Nyt täytyykin muistaa vielä osallistua minulle soveliaisiin arvontoihin Sukkasadon päätteeksi.

Kiitokset Kaisalle järjestämisestä! Ensi vuonna taas. :o)

Sukat Stepistä

Ehdinpäs sittenkin saamaan valmiiksi sukkasadon viimeiset sukkani. Piti ottaa loppukiri toisen sukan kanssa; eilen neuloin melkein koko jalkuimen ja tänään ahkeroin varren. Step-lanka on onneksi niin liukasta, että sitä on nopea ja jouheva neuloa.. ;o)



Sukat on kokoa 42, ja menevät äidilleni joululahjaksi.
Lankana vuoden verran lankakorissa muhinut Step-kerä, jonka sain näihin käytettyä kokonaan. Langankulutus silti vain 96g. ;o)
Malli kärjestä aloitettu perussukka.
Puikot 2.


Sukkasaldoni on yhteensä yhdeksät sukat;
- vauvan tossut (hyväntekeväisyyteen)
- vauvan tarinasukat (hyväntekeväisyyteen)
- tytön tarinasukat
- kahdet lapsen sukat (koko 34 ja 37)
- neljät aikuisen sukat kokoa 42 (joista kolmet itselle..)

Lisää voipi lukea blogistani.

Pikkusukat

Sainpas minäkin jotain valmiiksi, ihan näin loppumetreillä! Kukahan kumma on pöllinyt almanakasta viimeisen kuukauden, kun tuntuu ettei mitään ole ehtinyt tehdä :o

Puikoilta tipahti siis pienet sukat, paljon kehutulla ohjeella. Vielä en ole päättänyt ketä lahjon niillä. Kuvaa tulee, jahka aurinkokin näyttäytyy. Luumun värinen Wool ja minun vanha kamera ei oikein ollut yhteistyöhaluinen yhdistelmä.

Sukkasadon viimeiset


1) punaiset Katla-sukat, koko 38., Nalle Colorista. Alkuperäisessä ohjeessa oli silmukoita 50, mutta näissä on 56. Siksikö näistä tuli näin leveän näköiset. Neuleohje oli hyvä, mutta minun täytyi koko ajan katsoa ohjetta, joten mikään TV:n katseluneule tämä ei minulle ollut. Joululahjaksi.

2) siniset sukat perusmallia, koko 34. Nämä menevät Operaatio Joulunlapselle.

3) siniset raitasukat perusmallia, koko 26, Nallen kerän loppuja. Lahjaksi.

Tähän päättyy Sukkasadon keruu osaltani. Kokonaissaldoksi jäi 17 sukkaparia, joista 9 aikuisten kokoa ja 8 lasten. Olen ihan tyytyväinen tulokseen.
Lämmin kiitos kaikille kavereille ja emolle!
Tapaammeko Lapaskuussa?

Vielä viimeiset

Vielä ihan sadonkorjuun loppuun valmistui muutamat jalanlämmittimet. Virkatut tossut tein Rellanan puuvillalangasta. Ohje löytyy Novita kesä 2008 -lehdestä. Tosin kantapää ei sujunut ohjeen mukaan tehden, joten päädyin muokkaamaan reilusti. Omia jalkoja lämmittämään nämä.

Parit pikkusukat tein vielä siihen johonkin hyväntekeväisyysjuttuun, jota en ole valinnut. Tummansiniset tein varpaista alkaen, koska lankaa ei ollut hirveästi jäljellä. Huomasin myös juuri, että olen unohtanut yhden mallikerran jalkaterästä. Se ei kuitenkaan haittaa, tuli enemmän vauvansukat tällä tavalla. Kirjavat puolestaan ovat ihan normaalisti varresta alkaen neulottu Stepin jämistä.
Jos oikein laskin, sukkasadon aikana tein 14 paria jalanlämmittimiä. Yhdet säärystimet, yhdet virkatut tossut, aikuisten kokoisia sukkia neljä paria, joista yhdet polvisukat, lasten sukkia myös neljä paria ja samoin vauvansukkia 4 paria, joista kolme junasukkien ohjeella. Näistä kahdet (polvisukat ja tossut) jäävät itselle, lahjoiksi meni tai menee viisi paria (pikkusiskolle, miehen pikkusiskolle, kahdelle vauvalle sekä serkun lapselle). Tilaustöitä oli kaksi, säärystimet siskolle sekä sukat kummitädin miehelle. Loput sitten johonkin keräykseen. Näitä olisi (jos olen laskuissa mukana) viisi paria, kahdet vauvan sukat ja loput erikokoisia lasten sukkia. Ihan hyvin, mutta suunnitelmista jäi paljon toteuttamatta. Mies ja iskä jäivät ilman sukkia (äidille ei ollut tarkoitus tehdäkään, koska kesällä annoin ainakin yhdet) ja itsellekin olisi ollut tarkoitus tehdä vaikka mitä, mm. säärystimet ja ohuita villasukkia.

Edit. Niin ja näihin kaikkiin jalanlämmittimiin kului lankaa yhteensä 1235 grammaa! Eli periaatteessa ihan kiva lovi sukkalankavarastoon. MUTTA kumpaankin tilaustyöhön piti ostaa lankaa (yhteensä 600 grammaa) ja sukkalankaa varastoon kertyi viime kuussa 600 grammaa. Eli 35 grammaa väheni varastoni...

Kiitokseni niin Kaisalle kuin kaikille osallistujille. Nyt lapastelemaan ja ensi vuonna uudestaan, eikö niin.

Viimeinen pari...

...on saatu säilöttyä tämän vuoden sukkasatoon.Lankana Novitan Polkka,malli "tavis vaan" 3 oikein 1 nurin ja koko n.43.Kohde on mieheni jalat.
Saldoni on 8 sukkaparia.

5.pari


Tässä viimeiset sukat tänne. Palmikkosukat lasten serkkutytölle.
Tänä vuonna sain sukkasadon aikana viidet sukat tehtyä.
Ainenkin neljät sukat pitäisi vielä ennen joulua keritä tekemään.

Tiit

Innostuin vielä yhden parin väsäämään sukkasatoon.

Malli: Nancy Bush, Folk Knitting in Estonia. Tiit's Socks
Lanka: Gjestal maija, turkoosi nalle colori ja tumman sininen novita wool (39 g)
Puikot: 3, 5 mm
Koko: n. 25

Lisää aiheesta blogissani.

Annika

kahdet kertut ja yhteenveto

Näin kuvattomana (kuva myöhemmin) postaan kahdet punaiset Kerttu-sukat valmistuneeksi tällä viikolla. Molemmat menevät päiväkodin tätien joululahjoiksi.
Toiset Kertut ovat kirkkaanpunaiset ja toiset viininpunaiset, seiskaveikasta. Puikoteltu 3.5mm bambuilla, tekniset tiedot samat kuin aiemmissa valkoisissa purkuveikka Kertuissa. Varressa 5 mallikertaa, ja terässä myös viisi. Terässä silmukoita 10-12-12-10 eli jokunen vähemmän kuin ohjeessa. Teen Kertut aina näin.

TuijaM SUKKASADON YHTEENVETO:

Sukkasadon kokonaissaldoni on seuraava, langan kokonaiskulutuksen lisään myöhemmin:

Lasten sukkia yhteensä 13 paria, joista 7 paria hyväntekeväisyyteen.
Lasten sukissa Novitan syksyn uutuusvärejä (Polkkaa ja Nallea) sekä jämälankoja.

Aikuisten kokoa sukkia 8 paria; päiväkodin tädeille 4 paria, miehelle 2 paria, anopille 1 pari, ystävälle lahjaksi 1 pari.
Lankana Polkkaa, Nallea, Seiskaveikkaa ja purkuseiskaveikkaa.

YHTEENSÄ SIIS 21 PARIA SUKKIA! Kuvaton yhteenvetopostaus tässä vaiheessa ettei kiireen vuoksi jää, yövieraita tulossa ja raksalla kiirehommia ennen kaivurin saapumista.

TuijaM kiittää ja kumartaa jokaikiselle Sukkasadon kanssaneulojalle, yhdessä teimme upean sadonkorjuun. Oli nautinnollista katsella valmistuneita sukkia, löytää uusia malleja ja ideoita Sukkasato2009 varten. Erityiskiitos Emolle järjestämisestä ja tilastoinnista.
Osa teistä onkin tulossa jatkoille Lapaskuuhun, olen siellä Tumpputuvassa, joten ei muuta kuin uudet silmukat puikoille ja postailemisiin!

Outin loppuraportti

Sukkasato alkaa olla korjattu. Saaliikseni jäi 12 sukkaparia, sekä toissapäivänä valmistuneet vauvantossut. Koska vielä on kyse kovin salaisesta työstä, niin kuvia voitte ihailla myöhemmin blogistani.
Sukkia on aina kiva tehdä, tempauksiin on aina kiva osallistua. Iso kiitos siis Kaisalle tämän järjestämisestä. Ja sukan teko ei lopu tähän, ainakaan minulla =)

torstai 30. lokakuuta 2008

Mindstorm-sukat

Käykäähän kattomassa kuinka hienot sukat olen tehnyt täältä, viimeinen rutistus;)

Matkaneulonnan lopputulos

Nämä taisivat olla viimeiset sukkasatosukkani. Näitä olen neulonut sukkasatokuukausien ajan työmatkoilla lentokoneessa ja välillä hotellissakin. Vihdoin ja viimein ne ovat valmiit.

Viimeinen pari uunista ulos....

Tässä minun viimeinen sukkaparini Sukkasatoon :)


Nuo isommat siis :) miesten sukat ja lankaa kului 72 g...Lidlen lankaa tämäkin.

Nuo pikkusukat olen neulonut langan jämistä ja ne käytän yhteen tiettyyn juttuun....

Kiitoksia kaikille ja erityisesti emännälle :)

t: möhönasu

Perusraidalliset

Tilauksessa oli sukat tytölle, terän pituus 23cm. Lankana Novita 7v neliraita, aseina bambupuikot 3,5mm, muuten ihan perussukat paitsi kantapää on ranskalainen. Luultavasti. Lankaa kului 80g, toivottavasti saaja tykkää.

Nyt vielä loppukiri, yhden sukkaparin toinen sukka on kantapäässä. Jos saisi tikuteltua valmiiksi.

Kaikk yhdes koos

Piti vähän kokeilla kollaasin tekoa ja nämä sukkasadon sukathan sopivat tähän tarkoitukseen vallan mainiosti.


Kaikenkaikkiaan tuli tehtyä 12 kappaletta jalan lämmittimiä, kolmet miesten- ja kolmet naistensukkaa, kahdet vauvasukat ja neljät tossut. Hyväntekeväisyyteen meni neljät käpälänlämmittimet.

Lämmin Kiitos emolle hyvästä emännyydestä ja kiitos teille kanssaneulojille mukavasta seurasta. Tapaamisiin :)

Kelpuutetaanko tämä?

Kuvaa en voi antaa sillä en halua vielä julkisesti näitä julkaista mutta olen siis neulonut terälliset vaippavillahousut vauvalle, ovat siis villaiset sukkahousut tai puolipotkarit, pitävät pienet varpaatkin lämpiminä sillä niissä on myös sukkaosa.
Emo saa päättää hyväksytäänkö tämä sukkasatoon?

vielä kerkes

Nonii! Sainku sainki toisen parin tähän sukkasatoon! Oon ollut erityisen hidas neuloja tässä syksysellä.

Nää on siis hääparin sukat (onks etiketin mukasta antaa lahjaks sukkii?! no me ny annetaa). Toiset vasta alkutekijöissään.


Lankana Koigu Painters Palette Premium Merino ja puikot kokoa 2,5. Malli on Evelyn A. Clarkin Retro Rib Socks kirjasta Favorite Socks.

Mukava on ollut seurata sukkien valmistumista näistä alablogeista vaikken itse niin ahkerana olekaan ollut!

Kuvaton

Jääköön emon päätettäväksi, kelpuutetaanko tämä sukkasatoon... Tein nimittäin uudet terät vanhoihin sukanvarsiin (varret on luultavasti jompikumpi mummuistani tehnyt joskus kaauan sitten). :)

Sadonrippeitä




Sukkasato alkaa olla korjattuna tältä erää. Kaksi paria multa on tainnut jäädä esittelemättä. Viimeisimmät sukkaparit ovat (kuvassa) Brigid-sukat punaisesta Novitan Jussista ja vihreät jämäseiskasukat lapsen kokoa. Blogissa on niistä lisätietoja, jos joku haluaa tarkistaa puikkokokoja sun muita speksejä.




Yhteensä neuloin Hillokellariin 11 sukkaparia ( + yhden ennen satoa aloitetun sukkaparin valmiiksi).
Kaksi vauvansukkaparia lähti jo hyväntekeväisyyteen, itse sain parit sukat, kahdet sukat on annettu lahjaksi ja loput jäävät sukkalahjalaatikkoon sopivia kohteita odottamaan.
Kiitos Kaisalle ja kanssasukastelijoille!!




Sukkasadon kartuttamista




Nämä on jääneet ilmoittamatta. Valmistuivat jo pari viikkoa sitten,, kiireessä vain unohdin siirtää tänne. Tein nämä Hepsin Ritvansukka ohjeella, 2,5mm puikoilla samasta Nalle-langasta kuin edelliset Koiranputkisukat,, Ovat noin kokoa 35,, eikä jäänyt enää tuota Nallea nurkkiin lojumaan.

Töppöset

Viel valmistu miesten(42/43) töppöset tänne kellariin. Hahtuvasta neulottu ja pikapesus pyöri koneessa.


Sit loppukatsaus saavutuksiini:
Jalanlämmittimiä tul yhteensä 23 kpl, joista 14 sukkaa, 6kpl tossuja ja 3kpl töppösii.
Hyväntekeväisyyteen men 3 kpl vauvasukkia.

Viimeiset

Tein vielä yhdet vauvansukat. Luulenpa, että sadonkorjuu loppuu osaltani tähän. Kiitokset emännälle ja muille sukkailijoille!

Sukkasato9

Paraphernalia

Just ku mie rupian lämpiimään sukkien kutomiselle nii sadon korjuu loppuu ;) Seli , seli!
Mutta siis sukat valmiina mallilla Paraphernalia. Ohje oli ihana ja mukavat neuloa, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen, vaan siitä enemmän blogissa


Lanka: Trekking XXL. Väri 174
Puikot: Knit Picksin 2,25mm varren ekan mallikerran ajan (syystä kun vahingossa ekaa sukkaa tehdessä otin ne..) ja loppu sukka KP 2.5mm (molemmat samalla mallilla)
Painoa kaunottarilla: 65g

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Vielä...


...ainakin tämä pari ehti ennen sadonkorjuun loppumista.Lankana talvinen Nalle ja koko n.38 eli tyttäreni Hennan jalkaan sopivat.Toivotaan,että vielä yksi pari ehtisi sadonkorjuuseen mukaan.

Viimeinen pari uunista ulos

Minulla on kahdetkin sukat puikoilla mutta eivät taida enää ehtiä tähän hässäkkään. Nämä tossukat sensijaan syntyivät suitsait.

Lankaa (Fritidsgarn + 2 x Maisa Tikkasen lankaa) meni 80 g 5 puikoilla tikutellen. Menivät hyväntekeväisyyteen.

tiistai 28. lokakuuta 2008

Isot sukat

Sukkasatoon asettamani tavoite on saavutettu. Isot sukat ovat valmiit!
Aion tarkistaa vielä koon (pitää olla 46!), ennen kuin lähetän serkun miehelle.

HienostelevatHildat

Tein nämä "Hienostelevat Hildat" Hepsin ihanan ohjeen mukaan. Malli on tosi mukava ja kaunis. Lankana on Noron Kureyon Sock Yarn, väri S92. Nämä menivät synttärilahjaksi työkaverilleni.





- Sari -

Sukat Opalista

Hillokellariin säilöttäväksi annos minttulakritsajäätelöä. ;o)



Sukat tyttärelle.
Lanka Opal, värisävy "Veronica die Wilde", nro 2037.
Langankulutus 91g.
Puikot 2.
Koko 37/38.
Silmukoita 60.
Perussukka, aloitus kärjestä.

Lisää juttua blogissani.

Tulppaaneja

Kävin jämälaatikolla ja tässä tulos.

Malli: Novita talvi 2008
Lanka: Novita nalle ja nallecolor sekä valkea gjestal maija (94 g)
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm
Koko: n. 38

Hieman tarkempia tietoja bogissani.

Annika

Kool aid -sukat


Sny:ni lähetti minulle Vuorelman Vetoa ja Kool aideja ja tässä lopputulos. Vieläköhän ehtisi yhden parin sukkia, olisi sitten kymppi täynnä laskelmien mukaan.

maanantai 27. lokakuuta 2008

Noro-sukkaset

Jälleen mallia tavis. Minä kyllä tykkään tuosta norosta! Nämä sukat ehkä jää itelle....

harmaan lauantain harmaa sukat

Niin, se oli tosi ankeaa - taivas tasaisen harmaa, eikä sukkalanka yhtään sen kirkkaampaa. Miten tulikin laitettua nuo raidatkin tuollaista murrettua vihreää? (ks jälkimmäinen kuva) Niitä harmaita sukkia tulikin neljä, sillä jotenkin TAAS pääsi käymään niin, että ne peräkkäin kudotut sukat olivat selvästi eri kokoiset! Ei auttanut muu kuin luoda uudestaan aloitus ja seurata sukan edetessä, että koko muistutti edes suunnilleen jompaa kumpaa jo valmista. Ja sitten sama uudestaan...
Kun siitä harmaasta lopulta päästiin, oli PAKKO saada väriä elämään, ja niin syntyivät nämä pinkit pitsisukat. Niissä on reikäkoriste varressa ja alunperin oli tarkoitus, että jalan päällä olisi sellaisia kivoja kissankäpäläreikiä sopivin välein, mutta kun sunnuntaina jatkoin kantapään jälkeen suoraa, niin tämä ajatus oli jo unohtunut (siitähän oli kulunut jo melkein vuorokausi!)





Joustinneulesukat




Kuudes neulomani satopari on Dropsin joustinneulesukat. Lankana Socken Wolle, kulutus 60g ja knitpicksit 2,5mm. Yksi pari on loppumetrejä varten valmiina. Yritän ehtiä neuloa ja raportoida ne vielä tänne. Aika vähenee harmittavasti ;O)

pikkusukat

Nämä noin kaksivuotiaan sukat on jalanlämmitinpari nro 17, ellen nyt pahasti laskelmissani sekaannu. Vielä olisi tarkoitus ottaa loppukiri, ja neuloa yhdet isommat sukat valmiiksi.
Lankana polkka, malli perus tiimalasikantapäällä.

Töppösii

Täs viikonlopun aikana innostuin kokeilee Pirtin Kehräämön hahtuvasta neuloo töppösii.



Tul jalkaan 36-38 sopivat. Lisää näistä blogissani ja ohjeen tynkää näihin.
Lisääkin on tulossa täs viikon aikana viel tänne kellariin täytettä.

Koko sato kerralla



Syyskuun alusta Niagara-sukat Janet Laidmanin kirjasta The Eclectic Sole. Lankana Brooklyn Handspunin Softspun Plus, väri Serenity. Koko 37.









Syyskuun puolivälissä neuloin sukat The Yarn Yardin Bonnysta (75%villa, 25% polyamidi). Koko 37, väri Muddy Jeans.






Syyskuun lopussa valmistui sukkapari kokoa 37 The Yarn Yardin Toddy-langasta (75%merino, 25%nylon). Väri 3.








Lokakuun alussa sain valmiiksi lapsen sukkaparin Dalegarnin Baby Ullista. Keltainen väri 857, 2o 2n-joustinneule varsissa, koko 27.







Uusin valmistunut pari on Etsystä ostamaani DkKnits!-sukkalankaa (75%villa, 25% polyamidi), väri on nimeltään Peppermint Macchiato. Koko 37.







Hanne
Väkerrellen

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ei kuvia





EDIT: Kuvia ja yksityiskohtia lisätty maanantaina.

Mä en saa itsestäni nyt irti valookuvaamista ja kuvien siirtoa. Valmistunut on kuitenkin naisten sukat lyhyellä varrella Kultakälylle jouluksi ja pienet vauvasukat Kultakälyn tulevalle vauvalle. Lanka on Novitan Syksy-Nallea ja samasta langasta olin tehnyt jo aikaisemmin Pikkuveljen sukat. Nyt on koko pikkuperheelle sukat samasta langasta. (Puikot oli 3 mm ja kuvan tuon kunhan mahdollisesti ehkä kenties jaksan ja viitsin.) Kultakälyn sukat on uusimman Novitan malli 51 ja tulipa vähän isot, vaikka ohje oli 38 kokoon. (Näin käy kun kerrankin luottaa ohjeeseen orjallisesti.) Painavat 53 g. Pikkusukat on Twisted Toe-up Toddler Socks, silmukka- ja kerrosmääriä muokattu Nallelle sopiviksi. Syksy-Nallea ja Nalle Coloria yhteensä 24 g.

Puikoilla on Flotte Sockea ja tulossa Jules-sukat. Itselle muistiin, että suurimpiin (45) joululahjakohdejalkoihin ei kannattaisi ottaa ohkaisimpia (2,25 mm) puikkoja ja ohutta lankaa. En ihmettele jos valmistuminen menee marraskuulle. (Maanantainen kommentti: molemmat jo kantalapussa...)