keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Sukkiasukkiasukkia.

Jo viime viikolla valmistuivat Spring Pools -sukat, lankana Novitan Nalle, 95g.

Lisää sukista löytyy blogista. Olen nyt kokonaisuudessaan saanut 330g:n edestä sukkia valmiiksi. Vielä muutama pari pitäisi pyöräyttää, jotta 500g:n tavoite täyttyisi.

Kaksi purkkia sukkahilloa

Pari purkkia sukkahilloa on saatu tällä viikolla valmiiksi Lankapirtissä ja tuodaan nyt tänne kellarin hyllylle.
Molemmat sukat on tikuteltu 7veikasta, siniset ovat Saltkråkanit ja raidalliset perussukat aivan omaan tapaani. Tarkempia tietoja löytyy Lankapirtistä.

Raitasukat




Kuvan raitasukat tein mittojen mukaan äidilleni.





Raitasukkiin sopiikin minusta kivasti tiimalasikantapää.
Idean kantapäähän sain Marin tekemistä sukista.

Lankana Ramisukkalanka ja puikot 2.5.

Pirteää syksyä

Seijasisko

6. pari

Nämä perustavissukat pikkuisella 'palmikolla' ovat menossa ystävälleni.


Lähikuvaa 'palmikosta'.

Malli: tavis villasukka tiimalasikantapäällä (vahvistettu)
Lanka: joku ikivanha Seiskaveikka, 101g
Puikot: 3,5 mm addit
Muuta: nämäkin tehty magicloopilla. Ei tule toisen sukan syndroomaa

Ystävällisin terveisin, Katiija

Haa, multakin jotain!

Ensimmäiset (ja tätä vauhtia myös viimeiset) valmiit sukat Sukkasatoon. Ihan tavissukka, ribbivarrella. Lanka on koolattua, niitä ekoja mitä mä olen ikinä värjännyt. :) Just hyvään aikaan sain valmiiks, kun pitäis ruveta kunnolla viilentymään nää ilmat. Ja nää menee siis oman seiska-vuotiaan varpaita lämmittämään. :)
Sukat blogattu myös täällä (vaan englanniksi, sori)

Turkoosia

Äsken päättelin langat vauvasukissa... Kohteena jälleen Projekti Villasukka...

Lisää tietoa blogissani...

Ekat tämmäset


Tein nyt sitten ekat tämmäset Saltkråkan -sukat kun ne näytti niin näteiltä teidän muiden kuvissa. Nämä on lasten kokoa 30-32 ja tehty paksusta sukkalangasta. Ne jää nyt omiin vasuihin odottamaan sopivaa saajaansa.

Malli oli todella kiva tehdä, näitä ei saisi mulle näytellä, siis kivoja malleja, kun sittenhän iskee "pakko neuloa lisää" ja sitten ei saa mitään muuta taas tehtyä, niin kuin esim kotiaskareita, kun on vaan neuleensa lumoissa :(

Mutta on niissä yksi virhekin, enkä purkanut, vaikka niin yleensä teen. Korjasin virhettä sitten kärjessä parilla silmukkakuviolla.

Kokonaissukkasaldo Ryytimaan Reunalta tällä hetkellä (suluissa kuluvan viikon saldo)

Hyväntekeväisyys:
*Aikuisten sukat x 2
*Lasten sukat x 1
*Vauvojen sukat x 3

Omaan tarpeeseen:
*Aikuisten sukat x 2
*Lasten sukat x 3 (1)

tiistai 29. syyskuuta 2009

Merihenkiset perussukat

Hillokellariin taas yksi purkillinen mustikkahilloa hivenen harmaalla ja valkoisella homeella kuorrutettuna. ;)


Perussukat
Tehty ajalla: 27.-29.9.2009
Malli: Perussukat jalkaterään jatkuvalla 2o 2n -joustimella, aloitettu kärjestä 8-aloituksella, tiimalasikantapää
Lanka: 100% Suomenlampaanvilla Hailuodosta Luovon Puikkarista, langan tekijäksi mainittu E. Sipilä
Langankulutus: 108 g
Puikot: 4 mm
Koko: Oma jalka, napakka 38/39
Muuta: Paksut ja ihanat perussukat


Sukat ovat minusta vähän merihenkiset kaikessa sinisyydessään, ja osittain myös siksi, että lanka on peräisin meren ääreltä tai oikeammin meren keskeltä. :) Lisää juttua aiheesta blogissani. Nämä ovat minulle muistaakseni kolmas sukkapari Sukkasatoon.

Ensimmäiset uunista ulos

Nyt minäkin voin hyvillä mielin esitellä ensimmäiset sukat ja tossut. Kaikki ovat olleet valmiita jo tovin ja käytössäkin. Olen vain ollut aika laiska laittaakseni kuvaa tänne.

Tossut ovat jämälangoista ja eivät ihan tyylikkäimmät, mutta ajavat asiansa erittäin hyvin. Keltaisissa tossuissa on nyt sitä rapuvirkkausta ja mielestäni se toimii tosi hyvin. :)

Tansaniaan sukkia

Sukkia Savisudin hyvätekeväisyyskeräykseen Tansaniaan. Osa näistä on tosin jo viimeviikon aikana tehty. Noi harmaat on automatkalla tehty ja siksi päättelemättä, kun ei nyt ole neulaa mukana.

jussit

Perusjussisukat, lankoina seiskaveikka (harmaa) ja jussi (violetti).
Koko noin 42 ja suuntana pukinkontti.
Ohje löytyi novitan sivuilta täältänäin. Tosin omalta osaltani en seurannut ohjetta kovinkaan tarkkaan, lähinnä nuo ruudut...
-eva-

Muutama kasaan

Miksi sukkasadon aikaan tulee muita töitä niin mahottomasti vastaan? Juuri, kun on saanut päätettyä,että nyt hallelujaa saahaan nämä sukat paketteihin ja muuhun tarpeeseen, niin sekin suunnitelma romuttuu? No juu.. tässä sairastelun sivussa valmistuneita, tosin saldo ei todellakaan kehuttava. *noloinen naama*

Alla huono kuva, myönnän, nopeasti kuvattu ukkelin koon 42 sukka.







Alla keltaiset sukat Novitan Cottonista, vaikka vannoin etten siitä sukkia enää tee.Nyt taas muistin miksi. Huomatkaa vasemmassa kuvassa mukana oleva apu-hakaneula tekeillä olevasta mohair-paidasta! Ihanaa, kun kaikki kuvataan :D

maanantai 28. syyskuuta 2009

Koiranputkea pukkaa


Puikot: 4 mm
Lanka: Novita 7-veljestä

Luvattiin jo yöpakkasta

mutta eipä hätää. Ihan omaan jalkaan valmistui tavikset Fabelista puikoilla 2,5. Muusta sadonkorjuusta ja messuilusta lue täältä.

1. ja 8.


Tässä sadon ensimmäinen ja kahdeksas pari.

Lidl:n sukkalankaa ja Nallea.
Haamusukista enemmän blogissa.

Valmiit Väinöt

Sain nämä säärystimet valmiiksi jo eilen, mutta pääsin koneelle vasta nyt. Malli on nimeltään Väinö-säärystimet Ullan Arkistosta. Aion ottaa itse käyttöön töissä kunhan ilmat viilenevät. :) Malli oli tosi helppo ja nopea neuloa.


Yhdet raitasukat

On ollut vähän hiljaiseloa tällä sukkasatorintamalla. Tässä kuitenkin yhdet viime viikolla valmistuneet. Ihan perussukat muuten, mutta kantapää on tehty nurjilla silmukoilla. Lanka on 7 veljestä raita. Puikoilla on muutamat sukat, mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

Mopopojan renkaanlämmittimet :)

Ystävän mopopoika tarvitsee villasukat ja kokoa näillä on n. 45 että kai nää melkein renkaitten suojiksikki kävis :D

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Taiston raitasukat

Kolmas pari tuli valmiiksi talla viikolla ja samalla sain tavoitteeni tayteen. Uudet sukat ovat jo puikoilla joten lokakuu sujuu bonussukkien merkeissa :D Nama Seitseman Veljeksen raitasukat matkaavat Taistolle Pirkkalaan.

Fox Faces -sukat

Ravelryn SKA-ryhmän syyskuun mysteerisukat valmistuivat aiemmin tällä viikolla. Lankana on Opalin sukkalanka, jonka värjäsin reaktiiviväreillä keltaiseksi.



4. viikon saldo

Tästä eteen päin menee ensi viikon piikkiin

Vielä nämä haluu mukaan tälle viikolle


Lasten sukat Novita Nalle -langasta. Koko 28... tämä on sitä tummahkon punaista (mitä lie olikaan, seasons ehkä) lankaa, joka tuolta kätköstä löytyi ilman vyötettä.

Punahilkka niitä siinä vahtii, sukat menevät joulumyyjäisiin (luulen niin).

Kokonaissukkasaldo Ryytimaan Reunalta tällä hetkellä (suluissa kuluvan viikon saldo)

Hyväntekeväisyys:
*Aikuisten sukat x 2 (1)
*Lasten sukat x 1
*Vauvojen sukat x 3 (2)

Omaan tarpeeseen:
*Aikuisten sukat x 2 (1)
*Lasten sukat x 2 (1)

Vihdoinkin raportoitavaa :)

Moikka vaan kaikille! Päätin tänäkin syksynä lähteä mukaan sukkasatoon, kun sukkia näytti valmistuvan. Yllättäen tälläkin kertaa tahti kummasti hiipui, kun "pakko" tuli mukaan kuvioihin :D Kummasti on hiuvituttanut ja lapasetkin ovat olleet mielessä... Sitkeästi kuitenkin puikottelin ja vihdoin sain valmista.



Tällä viikolla valmistuivat vihdoin ja viimein "mustikkaiset" synttärisukat ja harmaaraidalliset tossukat lapselle. Synttärisukkien kirjoneulevarsia hillosin viidesti ennen kuin olin tyytyväinen. Sovitusvaiheessa näytti pahasti siltä, että teen sen seitsämännenkin kerran, mutta pesu ja lanoliinitus pelastivat pehmentämällä. Ajattelin kerrankin tehdä napakkaa resoria nilkkaan ja varrensuuhun, kun kumminkin käytössä löystyvät. 7 veikka-resori 2,75 puikoilla oli kuitenkin turhan tiukka - 3 puikot olisivat ihan hyvin riittäneet. Ensimmäisessä versiossa taisin niitä käyttääkin.



Synttärisukat tein farkunsinisestä ja valkoisesta 7 veikasta, joista valkoinen lahjoituslanka osoittautui nykyveikkaa hiukan paksummaksi. Varteen kehittelin oman versioni fornicating deer chartista. Varpaista nilkkaan neuloin 3:lla, resorit 2,75:lla ja kirjoneuleosuuden 4:lla. Tossukat tein jämälangoista; vaaleanharmaa "suomalainen sukkalanka" ja tummanharmaa taitaa olla 7 veikkaa. Molemmat projektit aloitin varpaista tämän vuotiseen tapaani. Josko seuraavat tekisinkin "perinteiseen" tapaan varresta ja tekisinkö ne täysin perinteiseen tapaani? Saas nähdä. Pohjasta kestävät ja konepestävät lukee "hillotoiveessa" :)

Vihdoinkin ehdin tännekin


Eli kutominen kyllä edistynyt, sukkia valmistunut vaan ongelmana ollut niistä raportoiminen, isäntä istuu nykyisin sen verran tiiviisti koneella ettei meinaa meikäläinen päästä lainkaan.

Mutta siis, valmistunut on taas työkavereiden tilauksia
koot 42 ja 38/39 olis tässä.



ja tässä 44, 40 ja 36, kaikki pyynnöstä aika värittömiä, olis niin kiva tehdä iloisen kirjavia sukkasia.







Eli yhteensä valmistunut 5 paria lisää varpaiden lämmittimiä.

Joulusukkia


Joulusukat 2009- projektiin lähtee kaksi paria miesten sukkia, toiset n. 43 ja toiset n. 44 kokoiset. Seiskaveikkaa ja grammoja 114 ja 104.

Neljännen viikon saldo siis 2 paria aikuisten sukkia.

Petäjä-sukat lapselle

Neljännen satoviikon saldoon ehtivät vielä nämä esikoiselleni neulotut koon 34-35 Petäjä-sukat:

Lankana Gjestal Maija, 48 s ja 3 mm puikot, langanmenekki 65 g.

Harmaata

Nuoremmalle pojalleni tein sukat 7 veljestä langasta. Vaihteeksi sukat ilman raitoja.
Sukkien koko 42-43.

Vaaleanpunaista hilloa


Tässä jälleen tossukat AnniKaisen ohjeella. Isoveljeä pääosin, mukana paria ohutta sukkalankaa. Tossut painavat tasan 100 grammaa.

Hilloa, nam

Postauksen ensimmäinen hillopurkki sisältää puolukkaa. Sukat on kudottu Nallen Marjaretki-langasta ja sävy on puolukka. Kärjestä aloitetut sukat ovat kokoa 38 ja pääsevät lämmittämään oman äidin jalkoja. Äidille kiitokset mallina toimimisesta.
Toinen hillopurkillinen sisältää mustikkaa. Joukkoon on eksynyt muutama vähän raaempikin marja piristämään lopputulosta (tässä tapauksessa). 7 veljeksestä kudotut sukat ovat kokoa 43-44 ja päätyvät joulupukin säkkiin.

lauantai 26. syyskuuta 2009

Lisää satoa

Äsken päättelin langat näissä vauvan sukissa... Hyväntekeväisyyteen (Igu*leen Projekti Villasukka) menevät nämäkin. Kolme paria on nyt neulottu, tavoitteena neuloa yhteensä 10 paria hyväntekeväisyyteen... Katotaan miten käy, ehdinkö...


Nämä ovat nyt kuudennet sukat mitä tuon hillokellariin :D Lisää tietoa näistä sukista blogissani...

Outilta valmistunutta vol 4

96 grammaa lankaa sukiksi muutettuina. Pikkuihmisen sukat Novitan Kesä-langasta,
sekä vähän isomman ihmisen (koko 32-34) sukat Nalle Marjaretkestä.
Lisää näistä ja muista neuleista taas blogissani.

Going Up?


Nämä ovat ensimmäiset nokasta aloittamani sukat, joissa on kunnollinen lappukantapää. Sukat neuloin tyttärelleni. Lankana on Rellanan Flotte Socke Stretch Colori, väri 3010.

Neljännen viikon sato!


Pöllösukat (koko 39) Seiskaveikasta. Sukat jalassa kuvaa ja lisää tarinaa blogissa.

Punaiset pehmeät unisukat (koko 39) Filona sukkalankaa (100% villaa), Nämä kudoin itselleni ja muutaman yön jo jaloissa viettäneet.


Tossukat (koko 39) kaksinkertaisella langalla. Harmaa lanka Seiskaveikkaa, keltainen Nallea, neulottu nelosen puikoilla, joten aika "jämäkät". Aloitettu takaa ja kantapohjaan muutamia lisäyksiä paremman muodon saamiseksi, loppuosa neulottu pyörönä, tossun varsiosaan virkkasin Nallella kiinteitä silmukoita kerroksen ja lopuksi nirkkoreuna.
Tossut ja Pöllö-sukat lähtevät Korvatunturille.

Mammutin neljännen viikon saldo: kahdet sukat ja tossut yhteensä 3 paria.


Sukkasadon avaus

En ole pitänyt mitään kiirettä, tai ottanut stressiä näiden sukkieni kuvaamisesta ja bloggaamisesta tänne, tai edes omaankaan blogiini. Nyt näytetäänkin siis tähän mennessä valmistuneet, olkaapas hyvät :)



Nämä sukat ovat menossa anopilleni joululahjaksi. Mallina Olga ja koko 41-42. Harmaa lanka on sukkista ja sininen kamppanja seiskaveikkaa.




Nämä pikkuiset sukat ovat menossa siskontytölle. Siskoni soitteli taannoin ja kysyi, suostuisinko tyttöselle sukkia tekemään, kun edelliset on jääneet pieneksi. Tottahan toki tämä täti suostui ja samassa sainkin kuulla tytön valkanneen jo kaupassa mieleisensä langan sukkia varten (tuo punainen) valkoisen langan valitsin itse sukkia hieman piristämään. Kuvassa oikealla olevissa sukissa on jalkapöydän päällä pieni joustin, 2 oikein 1 nurin, jotta sukka voisi tuntua paremmalta jalassa. Kokoa näillä sukilla on 20-21

Kokonais saldoni:
3 paria sukkia, joista
1 pari aikuisten sukkia
2 paria lasten sukkia

Mustikoita hillokellariin

Vihdoinkin valmiit sukat!! Nämä menevät pukinkonttiin... Lankana siis Nallen aloe vera lanka, mustikka. Ihanan tuntuiset!

Lisää blogissani...

Joulusukat 2009 nro 5

Kuudennet hyväntekeväisyyssukkani (viidennet Joulusukat 2009 -tempaukseen) näyttävät tältä:

Naisten kokoa 38-39 (48 s, 3,5 mm puikot vähän vajaa 100 g Seiskaveikkaa), kärjestä aloitetut pyöreällä kantapäällä ja 3 o, 1 n -joustinvarrella.

Jospa neljännen viikon satoon tulisi edes yhdet vähän hienostuneemmat sukat, jonossa kyllä on aika monta mallia ja lankaakin riittää...
Kolmannen viikon satoa



Pharaphernalia-sukat valmistuivat Step-langasta (67 g, koko 38). Minua kiinnosti kovin tuon sanan "pharaphernalia" merkitys ja sen eräs käännös on aika hauska: vaimon hallinnassa oleva omaisuus. Nämä sukat menevät lahjaksi.


Nämä Step-lankojen keränlopuista valmistuneet lasten sukat ovat takuulla ainutlaatuiset, mutta sainpahan monta eri värisekoitusta näihin menemään. Ovat kokoa 28/29, lankaa kului 41 g. Hyväntekeväisyyteen.

Ensimmäiset sukat


Hämäläinenkin pääsi vihdoinkin käyntiin. Sukkakuva on surkea, mutta tässä on todistusaineistoa 'freshman cable socks'- mallista toteutetuista sukista. Lankana oli Araucanian multi ranco, jota meni 3/4 vyyhdestä. Tänään on kaunis päivä, menen ehkä parvekkeelle ottamaan paremman kuvan blogiani varten. Uusi uljaampi kuva julkaistu blogilla :)