lauantai 31. elokuuta 2013

Kipsisukkakin mukana!

Tiedättekö, on ihan voittajaolo jo heti kättelyssä! Ylitin ja yllätin nimittäin itseni ja ilmoittauduin ensimmäistä kertaa mukaan tällaiseen tempaukseen ja blogiin kirjoittaminenkin on ihan uutta ja ennen kokematonta. Eipä siis ihme, että ihan vaan hillitysti jänskättää...

Olen käsityöpiireissä varsin tuore tapaus. Koin käsityöherätyksen maaliskuussa 2012, enkä sen jälkeen ole montaa käsityötöntä päivää nähnyt ;). Olen siis täysin hurahtanut tähän touhuun. Blogeja olen ihaillen seuraillut ja niistä valtavasti vinkkejä, ideoita ja tietoa kahminut. Oma blogikin on ollut suunnitelmissa, mutta suunnitelman asteelle se on toistaiseksi jäänytkin. Hillokellarissa on hyvä koeponnistaa tämäkin touhu.

Nyt on pikaiset ja alustavat suunnitelmat sukkasadon varalle tehty. Niillä on tarkoitus päästä alkuun ja sitten edetään fiilisten mukaan.

Pian päästään aloittamaan, antoisaa sukkasatoa kaikille!

Minäkin mukana!


Muistaakseni olen mukana jo kolmatta kertaa ja kivaa on ennenkin ollut. Kanssaneulojilta on löytynyt ihania sukkamalleja ja vinkkejä. Ylläolevista langoista olisi tarkoitus aloittaa mutta noiden tosi ohuiden vierelle pitäisi vielä etsiä kätköistä ohutta yksiväristä siihen rinnalle. Mä en oikein tykkää tikutella pianolanganohuilla puikoilla. Saas nähdä mitä saan aikaiseksi ja väheneekö nuo ollenkaan.

Higga esittäytyy

Hei!

Monta vuotta olen sukkasatoa seuraillut sivusta. Alkuvuodesta (vihdoin) sain perustettua oman blogin ja nyt uskaltauduin ensimmäistä kertaa mukaan.

Perheeseen kuuluupi kaksi lasta ja heidän isänsä. Intohimoni on sukkien kutominen ja välillä tuntuukin, että kaikki muu on turhaa paitsi kutominen!

Melkein jänskättää jo huominen...silloinhan saa aloittaa :)

Terveisin Higga

Blogini löytyy täältä

Hei kaikille kanssa sukkasatoilijoille


Sukkasatoon osallistun nyt kuudetta kertaa. Kahtena ensimmäisenä vuonna kannoin satoni heinälatoon, jonka jälkeen satoni säilöin perunalaariin ja nyt toista kertaa olen hillokellarissa. Satoni ei ole ollut suuren suuri yhtenäkään vuonna ja tänäkin vuonna mennään samoin stressivapain suunnitelmin, eli kunhan nyt yksi pari valmistuisi. Mukavin osuus sukkasadossa mielestäni on nähdä millaisia sukkia saavat muut aikaan.

Terveisin Megi

Heidi myös mukana sukkasadonkorjuussa

Hei kaikille!

Päätin lähteä mukaan Sukkasatoon parin vuoden tauon jälkeen. Tuntuu, että tänä vuonna sukattaa! Olisi mukavaa, jos saisin kolme paria sukkia valmiiksi, neljä paria ylittäisi jo odotukset. Odotan myös innolla, että pääsen ihastelemaan teidän muiden sadonkorjuun tuotoksia.

Valmiit sukkani esiintyvät Hillokellarin lisäksi myös Kutomus-blogissani, tervetuloa tutustumaan!

Heidi

Mukana ollaan viidettä kertaa

Tervehdys kaikille!

Huoh, ei onneksi ehtinyt mennä ilmoittauminen minulta ohi, ehdin kuin ehdinkin mukaan. Ja pääsin mukaan tänne mukavaan Hillokellariin teidän kanssanne. 

Tämä on viides sukkasatoni ja toivon saavani aikaiseksi jotain pehmeitä paketteja joulua ajatellen. En ole vielä ehtinyt suunnitella sen tarkemmin, mutta ehkä jotain tossuja voisin tehdä ainakin. 

Tervetuloa tutustumaan myös blogiini: Tarinoita Ryytimaan reunalta

t.RyytimaanMinna

PS: Ehkä ainakin tämän näköiset virkatut tossut voisin tehdä tämän vuoden satoiluissa, sillä niin nätisti on pyydetty vielä parit tekemään :)

perjantai 30. elokuuta 2013

Sanaton mukana

Heips kaikki!

Olen sukkasatoillut useana vuonna, mutta viime vuonna en tainnut osallistua tempaukseen. Tänä vuonna on tarkoitus laittaa sileäksi 7 Veljestä -jämäkassi. Sen lisäksi voi tietenkin kajota ihkulankaosastolle, jos vain ehtii... Mitään suuren suuria tavoitteita en ole kuitenkaan asettamassa itselleni, koska neulomisen pitää olla mukavaa ja rentouttavaa puuhaa.

Puikot pitäisi vielä etsiä valmiiksi asentoon, mahdollisesti jokin ohjekin, jotta heti sunnuntaina voi startata uuden parin sukkia...

Kisulit sukkailee

Hei!
Kolmatta kertaa Sukkasadossa ja tällä kertaa Hillokellarissa. Meinasin tunkea itseni vielä Perunalaariin vanhasta muistista, mutta nyt kuitenkin täällä hilloilemassa.
Pohjois-Suomessa hoitelen viittä kissaa ja kolmea lammasta, ulkoilen ja neulon. Kesällä on tullut neulottua lampaita laitumella vahtiessa auringonpaisteessa. Se on harvinaisen mukavaa hommaa - suosittelen!
Tavoitteena on neuloa Sukkasadon tiimoilta miesten sukkia ja jotain kissamaista, ehkä lammasmaistakin. Kissamaistamenoa blogi löytyy täältä.
Puikkoja täällä jo teroitellaan! Sukkailemisiin!

Tiia N esittäytyy

Heippa! Olen Tiia N ja nyt ekaa kertaa mukana Sukkasadossa. Käsityöt ovat olleet tärkeä osa elämääni pitkään, mutta blogin pitäminen on melko uusi harrastus. Blogini on nimeltään Langan päästä kiinni. Se sisältää kaikenlaisia neulomuksia ja virkkauksia, mutta sukat ovat kyllä aivan erityisasemassa.

Aikaisempia Sukkasatoja on tullut lueskeltua ja varsinkin ihania sukkakuvia katseltua, joten päätin nyt uskaltautua itsekin mukaan. Suunnitelmissa on tälläkin hetkellä monet sukat (kuten aina), osa joulu- tai muuksi lahjaksi ja osa muuten vaan kun on joku ihana sukkamalli pistänyt silmään. Tuumin, että samalla vaivalla raportoin tekeleet tännekin ja ehkä vielä saan tästä osallistumisesta extra-määrän intoa projektien toteuttamiseen. :)

Ricchan tässä esittäytyy

Heips!

Olen Ricchan ja ensi kertaa mukana Sukkasadossa. Oman blogini aloitin muiden neuleblogien innoittamana tammikuussa, ja se keskittyykin pääasiassa neulomiseen ja sen opetteluun, joskus jopa kantapään kautta. Siksi blogini nimikin on Kässäätkö?

Neuloin lapsena jonkun verran, mutta vasta pari vuotta sitten neuloosi valtasi miunkin mieleni melko kokonaisvaltaisesti. Ensimmäinen työ oli perinteinen kaulaliina, mutta sen jälkeen oli kunnon sukkatehtailua. Nyt sain vasta vähän aikaa sitten valmiiksi ensimmäisen huivini. Uuden oppiminen on tosi kivaa :)

Sadonkorjuuseen asetan tavoitteeksi vähintään yhdet miesten sukat. Tavallisesti parin tekemiseen menee miulta noin pari viikkoa, joten aikaahan olisi periaatteessa neuloa jopa neljät jalanlämmittimet.

Tsemppiä kaikille!

torstai 29. elokuuta 2013

Siskohanne esittäytyy

Olen pari kertaa aikaisemminkin osallistunut sukkasatoon, nyt päätin taas liittyä mukaan. Tavoitteena on saada tuota sukkalankavarastoa vähän pienemmäksi ja samallahan tässä valmistuu jo ensimmäiset joululahjatkin.
Suunnitelmia ja tavoitteiden toteutumista sekä tekemiäni muitakin käsitöitä voi käydä katsomassa ja lukemassa blogissani.

-H- esittäytyy

Olen nyt neljättä kertaa mukana sukkasadossa. Nyt toista vuotta peräkkäin Hillokellarissa. Viime vuosina en ole ollut kovin satoisa, sillä syksyihin on osunut aina muutakin puuhaa. Saa nähdä, miten tänä vuonna. Paljon olisi suunnitelmia, mutta toteutus voi sitten jäädä tekemättä. Suunnitelmista ja muusta turinaa blogissani.

Meidän mullistavassa maailmassakin sukkia satelee!

Mianro ilmoittautuu siis mukaan sukkasatoon! Ihka ensimmäistä kertaa mukana, vaikka ihan omia varjobileitä olen pitänyt aiempinakin vuosina ;D (Joku on saattanut aiempien vuosien varjoneulontaani seurata vanhassa blogissani.) Nyt ja nykyään sadonkorjuuta seurataan paitsi täällä Hillokellarissa, myös Meidän mullistavassa maailmassa.

Tavoitteena olisi neuloa ainakin pikkuruisia sukkia useammat parit ja isompiakin toivottavasti joulua ajatellen varastoon. Saapa nähdä mihin rahkeet riittää. Lankojen riittävyydestä homma ei ainakaan jää kiinni ;D

Sipula tulee mukaan

Heissan!  Olen Sipula ja tulen eka kertaa mukaan sukkasatoa korjaamaan. Innolla odotan sukkasadon alkamista.

Monen monituista kertaa olen aiempina vuosina sukkasadon sivuja lukenut ja nyt vihdoin ehdin ilmoittautumaan mukaan.
Neulonut eli kutonut olen lapsesta saakka.  Välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta aina tauonkin jälkeen tulee tartuttua puikkoihin. Nykyisin kudon enimmäkseen telkkarin ääressä, mutta tässähän voisi taas elvyttää vanhan harrastuksen käsityöblogien lukemisen neulomisen ohella.

Mitään tavoitemääriä en aseta sukkasadolleni. Tulee sen verran valmista, minkä tulee. Mukavasti saa ainakin joulupukin konttiin täytettä tällä satoilulla.

Sukkasadon myötä innostuin perustamaan itsellenikin blogin, sipulointia.blogspot.fi . Blogi on aivan alkutekijöissään vielä, mutta eiköhän sinne saada tekstiä aikaiseksi syksyn mittaan. 

keskiviikko 28. elokuuta 2013

DayDreamer ilmoittautuu

Hei!

Ekakertalainen imoittautuu kantamaan oman kortensa Hillokellarin hyllyille. Viime vuonna tuli innokkaasti sivusta satojen kertymistä seurattua, joten tänä vuonna halusin itsekkin mukaan talkoisiin. Oma tavoite on saada edes yhdet sukat tehtyä, mutta suunnitteilla on kyllä jo usempikin pari. Saas nähdä miten aika ja into riittää. Käsitöitä on tullut tehtyä enemmälti vasta pari vuotta, sitä ennen vain satunnaisesti ja yleensä nekin projektit jäivät kesken. Nykyään valmistumisprosentti on onneksi huomattavasti suurempi.

Oman blogini aloitin vasta tällä viikolla joten se on vielä aivan lapsenkengissä, mutta löytyy täältä.

Neulepuikkonen liittyy hillokellarilaisiin

Hei!
Olen Neulepuikkonen, reilu kolmekymppinen käsitöihin, erityisesti neulomiseen, koukussa oleva hillokellarilainen. Edeltävinä vuosina olen seurannut sukkasatotempauksia, mutta tänä vuonna innostuin ilmoittautumaan remmiin mukaan. Syksyn mittaan tulee jokatapauksessa päivitettyä jälkikasvun sukkalaatikon sisältö sopivamman kokoisiin jalan lämmittimiin, joten miksipä en voisi samalla raportoida tekemiseni muillekin. Muutamia ohjeita olen jo katsellut "sillä silmällä". Sukkaparien määrän sijasta olen ajatellut kokeilla itselleni uusia mallineuleita ja neuletekniikoita. Saas nähdä mitä seuraavien kahden kuukauden aikana saan aikaiseksi!

riikuska esittäytyy

Moikka!

Sukkasatoilu on aivan uusi juttu. Olen joskus törmännyt Sukkasadon Hillokellariin ja ehkä muihinkin sadon keräysblogeihin, mutta enpä tiennyt, että mikä juttu tämä on. Nyt otin selvää ja mukana ollaan. :)

Toivoisin saavani kahden kuukauden aikana tehtyä ainakin yhdet vauvantossut ja muutamat villasukat: lapselleni ja miehelleni. Siinä on tavoitetta tarpeeksi. :)

Olen 32-vuotias Pikku-Mimmin äiti ja kirjoittelen blogia arjen pienistä iloista.

tiistai 27. elokuuta 2013

Knea esittäytyy

Olen knea, liki viisikymppinen käsityöntekijä pohjoisesta. Neljättä kertaa lähden mukaan sukkasatoon; ekana vuonna oli perunalaarissa, kahtena seuraavana heinäladossa ja nyt pääsin kantamaan hillopurkkeja hyllylle. Mitään tavoitteita en tänäkään vuonna aseta, vaan kudon sukkia tarpeen ja mielialan mukaan.
Blogini löytyy täältä.

thuja esittäytyy

Osaltani kolmas Sukkasato on käynnistymässä ja tavoitteenani on pistää viime vuotista kahden sukkaparin saldoa paremmaksi. Ainakin viime aikoina sukkia on syntynyt melkein liukuhihnalta ja noin viisi kiloa sukkalankaa odottaa vielä neulomista - olettaa siis voisi, että tavoitteeni tulee täyttymään. Osa tuotoksistani tulee menemään lahjoiksi sukulaisille ja ystäville, mutta jos oikein innostun, sitten täytyy etsiä jokin sopiva hyväntekeväisyyskohde, jonne syntyvät sukkaparit voisin lahjoittaa. Tosin ennen Sukkasadon käynnistymistä minun täytyy saada KyJyn aikana aloittamani sukat alta pois, jotta voin aloittaa puhtaalta pöydältä. Tai tässä tapauksessa tyhjiltä puikoilta.

Blogia kirjoittelen osoitteessa http://tuijanjutut.wordpress.com ja pyrin sinnekin raportoimaan aikaansaannoksistani. Sukkaisaa tempausta kaikille! :)

Heippa kaikille

Täällä Inkeri, mukana jälleen keräämässä sukkasatoa. Olen innokas osallistumaan neuletempauksiin. Virkkaan ja neulon kaikenlaista. Blogini on Lankaa mutkalle.

maanantai 26. elokuuta 2013

Pimahla esittäytyy :)

Monessa olen ollut mukana, tässä en vielä kertaakaan eli jo onkin korkea aika, eikös?

Käsityöt on ollut harrastuksena tavalla tai toisella kutakuinkin lapsesta asti, mutta kutominen on ollut se lempijuttu ja sen parissa kuluukin aika joka päivä, joten uskoisin sukat tai parit saavani tikuteltua annetussa ajassa ;)

Tervetuloa vierailemaan blogiini joka löytyy TÄÄLTÄ


Sukkaillaan!:D

ttti esittäytyy!

Heipähei! Olen ttti, 20-vuotias nuori nainen ja ensimmäistä kertaa mukana. Käden operaation vuoksi neulominen on hieman jäänyt vähemmälle, mutta pian saan taas neuloa. :)

Kurkkaa myös blogini!

Mimmukka esittäytyy

Heippadei kaikille. Olen Mimmukka ja ensimmäistä kertaa mukana.

 Tervetuloa kurkkimaan blogiini.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Muru täällä, hei

Olen ensimmäistä kertaa mukana. Kutominen on ollut viime aikoina lähes kuollutta, mutta jos nyt saisi edes pari paria kudottua. Pakkohan se olisi, kun tuo joulukin alkaa lähestyä uhkaavasti :D
Kuvia tulee tänne tai sitten omaan blogiini.

Gabriella täällä hei!

Moi vaan kaikille!

Olen ollut mukana nyt monena vuonna, en edes ole laskenut kaikkia vuosia!
Tänäkin vuonna pyrin keräämään satoa ihan omaan tahtiini. Vielä ei tiedä seuraavien kuukausien kiireitä, mutta eiköhän sitä ainakin yhden parin ehdi tikutella! :)

Seikku esittäytyy

Hei kaikki sukanneulojat! Olin ensimmäistä kertaa mukana Sukkasadossa vuonna 2010. Tämä on siis neljäs kerta. Laskin huvikseni monetko sukat olen neulonut (siis Savossa neulotaan!) kolmen edellisen sadonkorjuun aikana ja tässä tulos: 10 + 19 + 16 = 45 paria sukkia tai säärystimiä. Neulon kaikkein mieluiten juuri sukkia. Katsotaan miten tänä syksynä käy. Olen innokkaasti mukana ja odotan jo milloin pääsen alkamaan.

Esittäytyminen Lankarulla

Olen ahkera sukan kutoja, mukana toista kertaa. Viime vuonna keräsin satoa Perunalaariin.
Tällä kertaa kutsu kävi Hillokellariin. Tavoitteita en sen kummemmin aseta, neulon sen verran kun kerkeän ja huvittaa. Tämä tempaus tuo piristystä syksyyn. Ensimmäiset langat valitsin mistä aloittaa. Ohjeita pitää  alkaa selailemaan ja keriä langat valmiiksi.Blogi löytyy täältä lankarulla59.blogspot.fi/
 

lauantai 24. elokuuta 2013

Iso gnu esittäytyy

Taas mukana satoilemassa, olen ollut kaikilla kerroilla mukana milloin missäkin. Olenkohan ollut Hillokellarissa? Sopii hyvin, juuri tämn päivän satsi omenahilloa tuli tehdyksi. Olen 60+ työssäkäyvä neulomista harrastava, jolla on puoliso (>37v naimisissa), 3 aikuista lasta ja 6 lastenlasta (pian 5v-8 kk ikähaarukalla). Työn (+kotihommien) lisäksi suku, ystävät saavat aikaani ja loput vie neulominen ja lueskelu. Sukkie syntyy kymmeniä pareja vuodessa ja aina jotkut sukat on kesken. Sukat on hyvä telkkarineule ja työmatkoilla ja automatkoilla sukkia syntyy. Innolla odotan ja kiva nähdä muiden töitä. Ei muuta kuin sukkalankoja kaivelemaan esiin ja sukkapuikot samoin. Ai niin ja blogini löytyy täältä!

Piia esittäytyy

Heips!

Täällä kirjoittelee 27-vuotias käsitöiden ystävä Pohojois-Pohojammaalta :D

Käsitöitä oon harrastanu enemmän ja vähemmän n. 7 vuotta, joista viimeiset 2 hyvin ahkerasti.

Oon ekaa (mutta en viimeistä) kertaa mukana. Lukemani perusteella vaikuttaa tosi kivalta projektilta.
Saa tehdä oman mielen mukaan, tai olla tekemättä.

Mun blogi löytyy täältä. Tervetuloa vierailulle :)


edit. tunnisteita muokattu ohjeiden mukaan :)

perjantai 23. elokuuta 2013

Apuemo Jeikka esittäytyy

Moi kaikille ja tervetuloa Hillokellariin!

Apuemonanne häärii tänä syksynä Jeikka Lankaa ja puikkoja-blogista. Itse olen mukana nyt kolmatta kertaa, toista kertaa Hillokellarissa ja kerran olen kärrännyt satoa Perunakellariin.

Neulonut olen alle kouluikäisestä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viime aikoina olen keskittynyt lähes kokonaan sukkien neulomiseen, joten tämä tempaus on varsin oiva minulle. Taitaa olla vähän oma lehmä ojassa, olen meinaan villasukkien suurkuluttaja.

Toivottelen kaikille oikein mukavaa ja satoisaa Sukkasatoa 2013!

Jeikka